Praktische begeleiding

Wat enorm zou schelen, is concrete begeleiding bij het zoeken van werk en hulp bij een cv in goed Nederlands. Ik weet zeker dat begeleiding zoals ik die zelf heb gehad, ook veel anderen met een niet-westerse migratieachtergrond aan het werk kan helpen.

Het begint bij de vrouwen

Met mijn plan wil ik in eerste instantie vrouwen met een niet-westerse migratieachtergrond activeren en begeleiden om aan de slag te gaan. Zeker bij mensen met een niet-westerse migratieachtergrond is de vrouw de spil van het gezin. Als de vrouw een baan heeft, raakt ze gemotiveerd en kan ze de rest van de familie motiveren; haar man maar ook andere familieleden. Is de vrouw depressief, dan trekt ze de rest van de familie daarin mee.

Samenwerking met Venzo

Ik opereer als zzp’er en werk samen met vrijwilligersorganisatie Venzo. Samen met de vrijwilligers van Venzo (Nederlanders met kennis van het Nederlandse systeem en de taal) en vrijwilligers van mijn kerkgemeenschap in Zuidoost (Perez Church International). Zo wil ik langdurig werkloze vrouwen met een niet-westerse migratieachtergrond begeleiden naar werk. Ik ga hen trainen, we gaan samen op zoek naar hun talent, kijken waar hun talent past en hen heel praktisch ondersteunen bij het vinden van werk.

Dat kan vrijwilligerswerk zijn, een werkervaringsstage of (bij voorkeur) betaald werk. Zo bouwen ze een cv op, raken ze bekend met de Nederlandse arbeidsmarkt en durven ze de arbeidsmarkt op.